סיכום אוכל

 יש אוכל טבעוני טעים בגאורגיה אבל אם אתם בעיקר בכפרים ופחות במסעדות תצטרכו לדאוג לזה.

אנחנו דאגנו שכל הזמן יהיו לנו פירות אותם אכלנו לארוחת הבוקר. הבאנו 2 בקבוקים של טחינה מהבית.

בדרך כלל בימים של טרקים היינו בבוקר אוכלות את הפירות, בצהריים לבאשי (לחם) עם טחינה ועגבניה ובערב ארוחת ערב מסודרת בגסטהאוס או במסעדה. אם פירות לא מספקים אתכם בבוקר אני יכולה להמליץ לכם לקחת שיבולת שועל מהארץ ולהכין דייסות.

עוד דבר שכדאי להביא זו כמות של אגוזים/שקדים/תמרים, הם נותנים אנרגיה, משביעים וטובים לטרקים.

עיקר האוכל הטבעוני שתמצאו בחוץ:

לוביו Lobio – תבשיל שעועית *מעלף* שמוגש בכלי חרס קטן.

לוביו

לוביו

לבאשי Lavashi – לחם גאורגי שמן (בעובי) וטעים. שימו לב שהמילה Puri היא לחם, אז אם אתם רוצים את הלחם הספציפי הזה תבקשו Lavashi.

לוביאני Lobiani – בצק ממולא בממרח שעועית. מאד ממלא.

IMG_7138

לוביאני

20140804_225550

עוד צורה להגיש לוביאני

חצילים עם ממרח אגוזים Eggplant with walnuts – חציל מטוגן עטוף בממרח אגוזים משגע. את המנה הזאת אפשר להשיג בכל מיני ורסיות, במקום חציל יש גם פטריות, כרוב ועוד ירקות. הכל טעים.

באדריג'אני - חציל מטוגן עטוף ממרח אגוזים

באדריג'אני – חציל מטוגן עטוף ממרח אגוזים

ג'ונג'ולי Jonjoli – פרחים מוחמצים שמגיעים בד"כ עם מלפפונים חמוצים או זיתים לידם. חובה לנסות, פשוט כי זו הזדמנות לאכול פרח טעים.

ג'ונג'ולי - חמוצים גאורגיים

ג'ונג'ולי – חמוצים גאורגיים

פטריות – בהרבה מסעדות יש מנות שמגישות פטריות ברוטב. אני די בעייתית עם פטריות אבל זה היה פשוט טעים בטירוף. ממש הופתעתי.

20140803_151509

פיצת ירקות – אומנם זה לא מאכל גאורגי אבל רק בסוף הטיול היה לנו את האומץ לבקש פיצה בלי גבינה ובפעמיים שביקשנו זאת הייתה פיצה נהדרת. פשוט צריך לבקש שהפיצה תהיה בלי גבינה ורק עם ירקות.

20140803_163049

פיצת ירקות בסירנארי

20140806_121948

פיצת ירקות בטביליסי

חצ'אפורי ירקות – באף תפריט לא ראינו חצ'פורי כזה, אבל אמרו לנו שצריך לבקש ויוכלו להכין לנו. אז זה צריך להיות טעים, תבקשו חצ'פורי ירקות ותדגישו שאתם רוצים אותו בלי גבינה ובלי ביצה.

ספגטי – נקרא "מקרוני" ולא תמיד יודעים להכין אותו. פעם הביאו לנו מקרוני עם קטשופ בצד. אבל בפעמים האחרות דווקא היה טעים (בפאלאטי היה נהדר!)

20140727_200442

ספגטי בפאלאטי

צ'יפס – גם כן נמצא ברוב המסעדות ואם ממש רוצים אפשר גם לבקש בגסטהאוס

פחאלי – ממרח שבדרך כלל מגיע בצורת כמה כדורים יפים. יש ירוק ויש אדום. הירוק בד"כ עשוי מעלים ירוקים כגון מנגולד או תרד. האדום עשוי מסלק.

פחאלי

פחאלי

אני טעמתי רק את הירוק ולא כל כך אהבתי, אבל אני חושבת שמדובר במקרה ספציפי כי היה שם תבלין אחד שהפריע לי ולא הצלחתי להצביע מה הוא. עדיין מתחרטת שלא ניסיתי את האדום שנשמע לי טעים כל כך….

דולמה – עלי גפן ממולאים באורז. צריך רק לוודא שאין שם מוצרי סבל, אבל בעיקרון לא אמור להיות.

חינקאלי – כיסונים גדולים עם פטריות או עם תפו"א. כדאי להזמין מעט כי זה כבד.

בחלק מהמסעדות מגישים גם ירקות ממולאים, שווה לנסות.

צ'ורצ'חלה – חטיף גאורגי, שרשרת אגוזים בציפוי סירופ פירות.

ועל היין הגאורגי שלא תעזו לוותר, הוא פשוט טעים ומוצלח בכמה רמות מכל יין שטעמתי פה בארץ.

יין הבית של "קולוריט" בסירנארי. היין הכי טוב שטעמתי בחיים.

יין הבית של "קולוריט" בסירנארי. היין הכי טוב שטעמתי בחיים.

אוהבי הקפה ישמחו לגלות שקפה קר בלי חלב יש כמעט בכל מקום והוא טעים וממכר…

קפה קר ומושלם.

קפה קר ומושלם.

שוקולד – ברוב המכולות יש כמה טבלאות שוקולד של אותה חברה, אנחנו מצאנו שני סוגים של שוקולד טבעוני לחלוטין וכמובן מאז שמצאנו את זה לא יכולתי להמשיך ולוותר על שוקולד –

20140729_100520 20140729_100527

ברוב המסעדות אכלנו הרבה ובד"כ יצא לנו סכום של מקסימום 15 לארי (בערך 30 שקל), לשתינו. האוכל היה טעים וטרי ועושים את הכל במקום.

בתאבון! 🙂

מחשבה אחת על “סיכום אוכל

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s